överallt och ingenstans


Medan jag är här i Berlin och har ett helt år planerat framför mig, försöker jag ändå se vad som händer efter mina 12 månader här. Jag vet inte vad jag ska göra. Jobba, plugga eller bara bege mig ut på något nytt äventyr. Jag har insett en sak under mina arton levnadsår, jag kommer aldrig kunna bestämma mig. Jag vet att jag faktiskt kan hoppa på och av hundra utbildningar innan jag hittar det jag söker, jag är bara rädd att jag aldrig kommer hitta det jag faktiskt borde göra innan jag gjort allting och vet vad jag kan gå tillbaka till. Jag vill inte läsa en hel arkitektutbildning, även fast det skulle vara superroligt, om jag inte vet hur juritsutbildningen är också. Men betyder det att jag behöver läsa allting någon månad för att sen gå tillbaka till det som var bäst? Jag vill göra allting och ingenting. Just nu sitter jag med över 15 yrken jag hade kunnat tänka mig jobba i, eller inom. Jag tror att jag är rädd för att inte få det bästa, för att jag inte ska få göra det roligaste. Tänk om det ändå är mer spännande att vara grafisk designer än advokat?
 
Det sista jag vill är att planera hela mitt liv nu, men det stressar mig ändå att jag är så överallt och ingenstans. De flesta jag känner vet vad de vill jobba inom iallfall, de behöver bara välja rätt utbildning inom området. Jag däremot vill så mycket skiljt att hela jag slits åt olika håll. Jag funderade över ett jobb inom FN och ser att det ungefär tar 30 år att hamna på den där positionen där man fått det där drömjobbet. 30 år skriker mitt huvud. 30 år med att göra "samma sak". Jag förstår att de inte suttit på samma kontor i 30 år, men jag kan bara inte se mig själv jobba med samma sak i 30 år. Och jag förstår att det är så inom de flesta yrken. Du kan inte bara hoppa in och förvänta dig ett toppjobb inom ett helt nytt område.
 
Jag kan inte se mig själv vilja kämpa för en sak i 30 år. Det är inte det att jag inte orkar kämpa för det jag vill ha, det är bara det att jag inte kommer vilja ha något så mycket i 30 år. Jag vill sällan ha något längre än tills jag hittar något annat intressant att pröva. Jag tycker om saker i 3 månadersperioder.
 
Jag tror att jag kommer göra det väldigt svårt för mig i framtiden.
 
0 kommentarer

bland motorbåtar och kajaker


I lördags och söndags så var det hur varmt som helst och solen gassade över oss, så vi bestämde oss för att stranden var det enda bra stället att befinna sig på. Så vi packade alla sandleksaker, badkläder, picknick- och lunchmat, filtar, handdukar och allt annat du kan tänka dig behöva på stranden och åkte iväg tidigt på morgonen. Fun fact: det är en strand delad på mitten av en osynlig gräns, där hälften är "vanlig" strand och hälften är nudiststrand. Vi höll dock badkläderna på och stannade på den påklädda sidan.
 
Vi kom först hem till middag, vid sex, båda dagarna så vi spenderade ganska många timmar med att bada och sola. Det var verkligen en perfekt aktivitet att göra i värmen. Annars tycker jag om att göra saker och inte bara lägga mig på en strand, men i det här vädret är det perfekt att kunna bada när som helst och jag har till och med blivit lite brun(!!!!).Tänkte ta en bild på min fina bikini som jag fick av min systrer Ingela, men det har jag glömt. Det är en vit överdel med mönster i chockrosa, pasteller, mörkblå och lite andra klara färger och till den ett par högmidjade svarta(eller mörkmörkblå) bikinitrosor som egentligen inte hör till men var finare än en matchande underdel. Trivs så bra i den!
 
Det här är vår tredje och sista vecka här och vi har planerat en del aktiviteter de sista dagarna! Imorgon ska jag baka chokladbollar med barnen efter vår tur till lekparken.
 
0 kommentarer

fredag

 
Idag har vi haft picknik i gräset brevid två stora shirehästar vid namn Edmund och Lantana. Vi går i princip varje dag till hästarna för att de dem morötter, äpplen, päron eller bara gräs så idag tänkte vi att vi samtidigt kan ha picknik. Efter pickniken gick vi en sväng förbi lekparken och lekte häst och julafton och när vi sen kom hem byggde vi en stor koja och spelade gitarr och sjöng svenska sånger. Vi har pysslar ihop två guldkronor till barnen som de så gärna ville ha, så de springer runt med kronorna på jämnt nu och är fruktansvärt söta.
 
Vi längtar fortfarande efter regn. Idag har det varit molnigt men fortfarande dövarmt. I den här värmen, när det inte är solen som värmer utan bara luften som är tjock och varm, då funkar det inte ens att sitta i skugga utan att man sakta smälter ner i marken. På söndag ska det bli närmare 40+. Det har jag inte ens någon kommentar till.
 
Idag saknar jag lösgodis.
0 kommentarer