för ingen tror att de är något där jag kommer ifrån


Berlin är en stad fylld av secondhand och vintage, någonting mitt hjärta klappar extra hårt för. Förra veckan gick jag in på en av Made in Berlin affärerna, deras secondhand och vintage är grym. Jag skulle kunnat köpa en hel garderob därifrån men jag hindrade mig och köpte någonting jag inte har: en hängselshortsedress från Levi's. Någon dag får ni se en hel outfit med detta underbart töntiga och fina jeansplagget, den passar fantastiskt bra med mitt jordglobslinne.
 
Söndagskyss.
0 kommentarer

the brandenburger gate and the halocaust memorial


Cykelturen till Brandenburger Tor och Judiska minnesmonumentet var värd att ta. Vädret var så växlande, som ni ser på bilderna. När jag var vid Brandenburgar Tor regnade det några få droppar och det var grått och trist när jag cyklade vidare till judiska minnesmonumentet. Efter att ha gått inne bland stenarna kom plötsligt solen och det blev varmt, för att sedan bli samma väder som det varit innan. Växlade verkligen hela dagen.
 
Nog om vädret, det var kul att se Brandenburger Tor och monumentet. Ingen kan säga emot att båda två är väldigt turistiga platser, vilket absolut märks av vid speciellt Brandenburger Tor. Den är nog ganska överskattad egentligen, det är inte själva byggnaden som är intressant utan historien runt om. Men är man här ska man såklart kika förbi! Sen cyklade jag till monumentet, vilket är precis brevid. Här var det som tur var inte så mycket människor, så jag fick gå ganska ensam bland alla block. Egentligen är det kanske samma sak här, historien bakom är intressantare än sjävla verket. Men jag tyckte ändå om att besöka monumentet, det var intressant!
 
Idag har jag känt mig trött och hängig, försöker att inte bli sjuk, vilket man ofta blir på nya ställen efter ett tag. Jag har bara legat och läst och tittat på serier, senare idag tar vi bilen till landet för en avslappnande helg där ute. De har verkligen ett underbart fint lanthus i en liten mysig by. Internet kanske inte fungerar där ute i helg dock så vi ser hur det blir med bloggandet.
 
0 kommentarer

en cykel


Idag ska jag hoppa på cykeln och cykla till Brandenburger Tor och även se det judiska förinterlsemonumentet som ligger precis vid Brandenburger Tor. Kanske cyklar jag förbi biblioteket vars Hitler brände många böcker ifrån, där det finns ett slags minnesmonument för böckerna. Idag blir alltså en väldigt turistig dag, men det är roligt det med.
 
I eftermiddag ska jag hämta barnen, äta glass då torsdag är glassdagen, och imorgon åker vi till landet som det är planerat. Vi var i deras lanthus förra helgen och det är verkligen en underbar by och ett underbart hus de har. Nästan alla hus har stått där i minst 50 år och spåren efter andra världskriget syns så tydligt i denna lilla by en bit utanför Berlin, bland annat kör några fortfarande omkring i Trabant bilar, ni vet de gamla östtyska bilarna som knappt existerar längre?
 
Solen skiner som attan och värmen stiger på Berlins gator, så nu ska jag hoppa på cykeln och trampa iväg till Brandenburger Tor.
 
1 kommentar