londonfeber

Alla bilder är tagna med diverse mobilkameror. 1. En höstig dag i Hyde Park, efter detta köpte jag fetaste pizzan någonsin. 2. Sover ståendes på Undergroundtåget efter en lång dag i Londonruset. 3. Frukost med juice, nötter och choklad. 4. Jag och mina tre äldre systrar en dag innan vi skulle ut och ränna på Brick Lane och secondhand shoppa. 5. Förfest i Tinas och hennes huskompisars hus på halloween innan vi skulle ut på deras universitetsklubb.
 
Jag vill resa iväg, kanske till London en tredje gång. Sist jag var där åkte jag och två av mina systrar, min tredje syster bor redan i London så hon mötte oss där. Vi spenderade åtta nätter i storstaden och allt var så spännande den resan. Det var första gången jag flög helt själv(flög själv för att jag, Ingela och Annika var tvugna att ta olika flyg dit), fösta gången jag gick ut med fejkleg, första gången jag gick ut i London, första stora halloweenfesten jag var på, första gången jag firade halloween i ett land där halloween är väldigt stort, första gången jag var så massa nya ställen i London, första resan jag och mina systrar gjorde tillsammans och listan med "första gången" kan skrivas mycket längre. Det var en så himla bra resa och skulle gjort om den vilken dag som helst. Jag är trött på svenska, blaskiga och kalla våren. Vill resa nu, vart som helst. Tittar på londonflyg nästan varje dag och vill mest av allt boka, även fast jag varken har tid eller pengar. Till sommaren hoppas jag att jag kan resa någonstans, om än bara till vår huvudstad.
 
0 kommentarer

barndomsvänner och kalas

På födelsedagskortet(översta bilden)har jag pysslat gänget. Elina, Jag, Gabriella, Amelie, Fanny och Amanda, tycker det blev rätt fint.
 
Idag har jag spenderat dagen med mina barndomsvänner, som även är mina bästa vänner idag. Vi är ett gäng på sex tjejer som har hängt ihop sedan vi klev in bakom dagisets grindar och varit bästa vänner i hur många år som helst. När man kommer från en by som Juoksengi hänger man med samma vänner dag ut och dag in, något som många kan tycka är tråkigt eller jobbigt, men vi har bara blivit bättre vänner med åren. Såklart blir det annorlunda när man börjar olika skolor till gymnasiet, flyttar och börjar jobba, men vi har alltid hängt ihop.
 
Idag fikade vi en massa tårka och cupcakes hemma hos mig för att det var Fannys födelsedag. Hon fyller egentligen år om två veckor, men nu lyckades vi få ihop gänget till just den här helgen. Hon önskade fika så jag och Amanda bakade cupcakes och Elina gjorde den gudmoliga chokladtårtan med chockrosa grädde. När någon fyller år i gänget gör vi ofta så här. Fikar, dricker läsk och äter godis och tittar på film. Först en skräckfilm och sen en romantisk/komedi. Standarskalaset. Visst festar vi till det ibland, hyr någon lokal i byn och drar dit massa annat byafolk, men det är alltid så bra när vi bara är vi sex. Så mysigt och bra.
3 kommentarer

ett första intryck

 
Det bästa och det värsta jag vet med människor är att det alltid finns två sidor, eller fler. Det man ser ytterst och det man upptäcker först behöver inte stämma med det som finns innuti, det som en människa endast kan låta världen få veta genom att yttra sig så andra hör. Jag tycker om att det finns fler sidor än en, det ger varje människa automatiskt en extra chans.
 
Man säger att första intrycket är allt, men det finns faktiskt mer under de första sex sekunderna. Jag tycker om att man kan få en chans att visa vem man är efter momentet första intrycket, att man kan lämna saker osagda eller ogjorda så länge man väljer att hålla det inom sig. Ingen kan känna mig på ett första intryck, jag är mer komplex än så. Jag är inte bara ett leende med raka tänder, en rosa lugg, en septum piercing, ett vänligt hej/tja/goddag/god morgon/trevligt att råkas och ett fast handslag. Jag är bortom första intrycket och det är varje människa. En lögn kan byggas på en sekund och plötsligt är det första intrycket en lögn. Ett första intryck är inte mer än en blick i spegeln.
 
0 kommentarer