jul, thanksgiving och hanukkah.

 
I tisdags bakade jag lussebullar och lyssnade på svensk julmusik. Vi hade avslutning på tyskakursen igår med jultema, alla skulle ta med någon julig eller bara en traditionell maträtt/bakverk, från deras land, så jag bjöd dem på lussebullar. Jag lämnade hälften av bullarna hemma till familjen och de älskade dem. De tyckte de var så fina och att de såg ut att tillhöra i en saga. Det känns som att julen verkligen är på väg nu med alla julmarknader överallt, julklappsstress, julmusik och allting som hör till december. Det är fint.
 
Idag firar vi thanksgiving och även andra dagen på Hanukkah. Jag är au pair hos en amerikans familj med judisk bakgrund, så thanksgiving firar de såklart och eftersom deras far- och morföräldrar är judar och firar judiska högtider, gör familjen det också. Det ska bli roligt att fira thanksgiving, vet inte om jag hade fått göra det någon gång annars.
 
0 kommentarer

är jag en hund?


Idag är det måndag och jag har sett ut som ovan: hundtröja, rött läppstift och lite skev, det är ungefär så mycket min energi på måndagar räcker till. Hatar måndagar, har jag sagt det?
 
Min helg var väldigt fin. Majas växjökompisar var här och i fredags hänge jag med dem. Vi fick ungefär den värsta utgångskvällen någonsin, klubben vi gick till sög och den andra bra klubben var det 21-års gräns på. Tycke synd om Majas kompisar som inte fick se Berlin i sitt Esse, tyckte synd om Maja också. Men majas gäng var en hög med fina och härliga tjejer så det var kul att hänga med dem ändå. I lördags hängde jag med på en födelsedagsfest, som visade dig äga rum i en lägenhet med en stor balkong som hade utsikt mot TV-tornet, vilken förövrigt låg sjukligt nära. Det blev utgång till en grym bar med dansgolv och bra musik, hade det superfint.
0 kommentarer

mistletoe and wine

En trött jag innan tyskan.
 
Har kanske vid det här laget, efter flera bloggförsök, insett att det här med bloggning aldrig riktigt lyckas komma in i mina rutiner. Jag tycker om att blogga fast någonting får mig att bara inte logga in här och aldrig skriva de där texterna jag har eller visa alla bilder jag inte visat. Men, hej och hå. Allting är fint som helst med mig, min hosta är i princip borta och jag har, ta i trä, inte blivit sjuk med någonting annat, än iallfall, och det gör mig lycklig att få vara frisk för första gången på tre månader. Om en vecka går vi in i december och gud vad jag älskar december. Jul. Julsånger, julbakning, julpynt, julpyssel, julmarknader, julmat, julfika, julmust, julklappar, julkläder, julstämning och jultomten. Jag är nog inte lyckligare någon annan månad än december, det går inte att vara ledsen vid jul bara.
 
Förövrigt hade jag kunnat prata om vad jag har gör med all den tid jag aldrig skriver om här och vad som händer i mitt liv just nu, men det skulle bli långt och bara jobbigt. Ska se om denna blogg kan få lite högre status i mitt liv just nu och faktiskt bli prioriterad av mig, vill så gärna visa det här, det här livet.
 
Ser fram emot nästa vecka, avslutning på andra tyskakursen och vi ska fika och ha det bäst, precis som vi gjorde på den första kursen. Titta så fina vi är.
 
0 kommentarer