Tjugonio.

 
Julen har firats i alla dagar och jag har snittat tio timmars sömn varje natt. Jag behövde få en paus från allt det hektiska som en stad som Berlin tillför och det har varit så fint. Har ätit överdrivna mängder mat och julgodis, umgåtts med familjen och mormor, tittat från film till film och tagit promenader i vinterlandet. Vi var inte så många denna jul, som det blivit med tidens gång, men det räcker med mammas och pappas varma hus och katten som hoppar upp i min famn för att det ska kännas bra ändå. Ikväll är min sista kväll i Sverige innan jag imorgon flyger vidare till Berlin, slut på lugn och hej nyår.
 
0 kommentarer

Måndag

 
Snön täcker alla trädens toppar och vintern håller kvar sina tjugofem minusgrader. Idag åkte jag tillbaka till Luleå för två dagar av fixa och dona och träffa dom jag än inte hunnit säga hej till nog mycket eller sagt hej till alls innan jag åker till Berlin. Jag har köpt en iPhone med julklapps- och mammapappapengar, möjligtvis fått tag på en lägenhet till mig och Hannes, haft tacokväll med Gabriella, ätit S-kakor som min mormor skickade med i en gammal glasslåda och laddat ner appar en person kan tänka sig vilja ha på sin telefon. Efter alla timmars sömn denna resa känner jag mig inte trött längre, så nu ska jag se Frozen tills ögonen faktiskt vill blunda. 
 
0 kommentarer

Julafton

Jag och min syster Tina. 
 
Det är julafton och temperaturen har sjukit till -25 så kylan biter tag i kinderna och ögonfransarna blir vita. Eftersom att vi firade julafton igår så känns idag som en aning underlig fortsättningsdag, men risgrynsgröten stod ändå på bordet till frukost, jag och Tina har tagit en promenad i skogen och resten av julklapparna ska öppnas och så vidare. Jag har varit svältfödd på jul i allmänhet i Berlin, så att jag nu får det dubbelmaxat känns ändå bra? Senare ska vi såklart se på Kalle Anka, den förbannade traditionen av att se en timme disneyklipp du har sett tusen gånger om, men vem skulle kunna hoppa över det? 
0 kommentarer