tårtbjudning

 
Igår bjöd jag in tio kompisar för saft och hemmabakat fika. Eftersom jag fyllde år förre veckan men inte riktigt firat min födelsedag tyckte jag att lite födelsedagsfika kunde vara fint. Bjöd dem på chokladbiskvier, marängtårta med massa choklad i, klassisk rulltårta och chokladbollar. Alla gick härifrån i en sockerchock tror jag. Jag fick några födelsedagspresenter också, bland annat två grymma läpppstift från Make Up Store. Fick deras lila magic metallic av Ellen och deras svarta dawn av Erik. Läppstift är kanske den bästa gåvan man kan ge mig, ingen älskar läppstift som jag, blev så glad. Det svarta är übergrymt.
 
Nu ska jag snart iväg och hälsa på mina kusiner som jag inte träffat på ett halvår och sedan ska jag putsa upp mitt engelska CV och skicka iväg det till lite olika ställen i Berlin. Jag kom förresten in på statsvetenskapkursen på distans vilket jag kanske läser om jag inte får jobb. Börjar faktiskt känna mig lite redo för att plugga, om bara en kurs i ett halvår.
0 kommentarer

svart och svår nitton år

 (@eriknouveau, @monalisa_lu)
 
Hej ni. Jag ska börja med att konstatera att ja, ni har rätt, jag bloggar mest bara en gång i veckan och ja, jag är medveten om det, men jag hoppas att ni inte tycker det är allt för dåligt av mig ändå, jag äventyrar ju. Iallfall. 
 
Nu har jag hunnit vara nitton år i fem dagar och det känns mycket bättre än att vara arton. Det har också varit Luleå Hamnfestival och det är alltid lite extra festligt. Det var inga bra artister i år så vi festade mest på hemmafest, på fredagen på födelsedagsfest hos Ellen och på lördagen hemma hos Mikkis på inflyttningsfest. Det var så roligt att träffa nya människor och leka lekar och vara på hemmafest, det har blivit för få detta år. I lördags efter hamnfestivalen stängt gick vi ett helt gängt till Gültzaudden för att sitta på stranden i soluppgången. Men vattnet såg ytterst lockande ut så tillslut hade nästan alla tagit av sig kläderna och badat i det kalla stilla vattnet.
 
På söndag vaknade jag upp och min mobil var död. En dag jag väntat på i ett halvår, kom helt utan chock men lite ledsen ändå. Men jag gick och mötte upp Lisa och John och vi köpte pizza och gick till stranden där våra kompisar redan låg. Så solade vi hela dagen tills vi gick och köpte mat och glass och laddade upp för VM-finalen som Tyskland vann(WIHOO). Det var en väldigt fin och varm och festlig och mysig och peppig helg. Mer sånt. Det är så lyckligt.
 
Idag har jag bara bakat och dött i värmeböljan Luleå ligger i. Imorgon bjuder jag mina vänner på ett födelsedagsfika i efterskott med tårta och bakverk. 
 
0 kommentarer

Brygghäng i solen

(@eriknouveau)
 
Idag var jag ledig och Erik slutade tidigt, så vi bestämde oss för att packa våra böcker och gott i våra väskor och sitta och hänga i solen. Vi hittade en brygga efter vattenkanten som var halvt bortruttnad men perfekt. Satt där i timmar och pratade och brände oss och åt choklad och frukt och glass som Anton tog med sig när han anslöt sig efter jobbdagen. Det var fint och perfekt för denna dag. När jag kom hem skypade jag med min gamla värdfamilj och det var så roligt att se mina älsklingsbarn igen och höra vad de har för sig. Nu ska jag iväg och hitta på någonting roligt med boyzzen igen. Lediga dagar är så jäkla bra.
 
0 kommentarer