nakenbad i kvällssolen


Berlin är överhettat så nu går alla med drypande pannor och svettpölar i skorna i den t-r-e-t-t-i-o-f-e-m gradiga värmen. Igår var det röd dag i Tyskland pga pingst så jag jobbade på förmiddagen men sen åkte jag med berlingänget ut till kanten av Berlin för att bada i en sjö. Det var ytterst fantastiskt att få bada och äta glass och dricka cola och bara hänga vid vattnet och mysa. Sista simturen tänkte vi att nakenbada är härligt så då gjorde vi det, det var grymt. Det var så värt att åka ut längst bort på U3an. Tänker varje dag så hur mycket jag kommer sakna detta på sommaren.
 
1 kommentar
Nike

Hej! jag undrar lite om hur du bar dig åt för att åka som au pair till berlin? var hittade du familj och var du ute i god tid? får man kompisar? jag kollar lite på att åka i höst men hittar inte så mycket nämligen.

Svar: Hej! Jag blev tipsad om http://www.aupair-world.net/ genom en kompis som blivit au pair och jag bestämde mig för att göra en profil. Man klickar i de länder man kan tänka sig att bli au pair i och fakta om en själv, sen matchas man med familjer. Det är jättesmidigt.
När jag blev aupair gick allting supersnabbt, började söka i slutet av april, fick inga svar först men sen började jag få kontakt med olika familjer och hittade familjen jag är i nu. Efter två veckors kontakt bestämde vi oss för att jag skulle vara med dem och bokade biljett. Sen åkte jag till Berlin den 18e juni förra året. Hemsidan är ingen organisation utan privat, men man behöver egentligen ingen organisation så länge man är i Europa.

Jag åkte bara till Berlin för det verkade kul, jag hade aldrig varit här innan och jag kände ingen alls. Att hitta kompisar är väldigt lätt!! Jag har mött så många människor här, som jag tyckt om och som jag ogillat, men man möter nya hela tiden och kontakter leder en till nya kontakter och sen hittar man folk man blir bra vän med. Jag har fått ett helt kompisgäng här som jag tycker om en massa och gör roliga saker med och trivs med. Man börjar känna sig hemma. Man får kämpa lite kanske, vara aktiv på t.ex. grupper som Svenskar i Berlin på fb och inte heller vara rädd för att möta nya folk ensam, men när man väl mött en person möter man 10 till direkt.

Kram och kör hårt!
exhalera.blogg.se