Beauty

 
Jag har varit ledig i tre dagar och har insett hur skönt det är att vara ledig när man jobbar. Innan var jag ledig mest hela tiden eftersom att jag inte jobbade på någon månad men dagarna var inte lediga dagar på samma sätt som nu. Nu försöker jag fylla tiden med någonting jag faktiskt vill göra/se.
 
Söndagen spenderades inomhus med Hannes och vi började följa serien Fargo. SEVÄRD, SÅ BRA. Jag fick även ett mail där det stod att jag är uttagen till intervju på en folkhögskola och ska nu försöka ta mig till Alvesta någon gång i maj! I måndags vaknade jag långsamt, åt frukost långsamt och satt och ritade lite innan jag tog bussen till C/O Berlin för att se utställningen Genesis av Sebastião Salgado. Helt fantastiska svartvita fotografier på landskap och människor. C/O Berlin har alltid så bra utställningar. Sen gick jag mellan affärer på Kurfürstendamm och försökte hitta sommarkläder vilket jag inte hittade och tog bussen hem. 
 
Igår gick jag, Hannes och Maja till Tiergarten med öl och pretzels och satt i solen. Våren betyder så mycket solsittande med öl och det är FAB. På kvällen gick jag till andra Majas jobb på Colors och kikade på kläder medan hon stängde affären och jag köpte en svart tight klänning med hög krage och ett par solglasögon(!!!). Har jag inte sökt solglasögon i fem år nu? Känner mig som Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany's när jag bär klänningen och glasögonen. Bra grej. Sen åt vi indiskt och hamnade i matkoma för resten av kvällen. 
 
0 kommentarer

Sjutton

Det har varit påsk, vårväder, skola, ansökningar, jobb och fest den senaste tiden och även fast jag gjort väldigt mycket har jag bloggat väldigt lite. Bloggat ingenting menar jag. Så följade inlägg är alltså ett försök till en sammanfattning av det jag kommer ihåg från mina senaste två veckor. 
 
På påskafton samlades vi alla hemma hos Marcel och hade påsk-knytkalas-lunch. Åt tills vi dog och drack påsköl. Eftersom påsk av någon anledning alltid varit en av mina favorithögtider var det fint att samlas med mina bästa vänner och göra något speciellt den helgen. Till kvällen hade jag och Hannes reserverade biljetter till filmen Selma på en liten biosalong i Neukölln. Fick äntligen se en sevärd film på en mindre biograf och inte en seg actionkomedi på Cinemaxxs ibland lite för bombastiska salonger.
 
 
En söndag promenerade jag med Hannes till affären för att köpa pizzaingredienser och hittade på vägen en rund stor stenkoloss som Hitler byggde back in the days för något projekt. Det fanns inte mycket inne i byggnaden men bredvid kunde man klättra upp på en metallställning och titta ut ett litet slag över Berlin.
Marcel kom förbi hemma hos oss någon dag för att se lägenheten och han hade med sig megagoda kakbitar som han hade köpt på Veganz. Så vi hade en äkta svensk fika med kaffe och kaka och hade det trevligt.
 
Och så har solen värmt och vi har suttit barfota i gräset och haft piknikar i Tempelhof, Viktoriapark och vid floden. Jag och Hannes hade en heldag utomhus förra lördagen då vi gick på Bergmannstraße och köpte veganglass, kollade efter solglasögon, köpte pommes med majonäs och väntade i solen på Marcel för att sedan sätta oss i gräset vid kanalen och lyssna på house, äta kaka, titta på svanar och försöka att inte störa det obskyra paret bredvid oss. 
 
För någon vecka sedan blev jag och Oscar förfrågade om att vara modeller för en deigner i Berlin. Fotografen går i Oscars klass och ser oss alltid stå tillsammans på rasten. Så förra veckan spenderade vi en dag i studion och fotades och drack bubbel. Det var jättekul och interessant och jag längtar tills vi får se bilderna. Tyckte det var fantastiskt att Oscar fotades i en likadan vit sminkning som jag har varje helg på Berghain.
 
Förra våren var vi ett superstort gäng som hängde med varandra, alla sammanlänkade av någon person som kände någon som kände någon Men när hösten kom flyttade i princip alla från Berlin för att plugga/jobba/göra någonting annat, så kvar blev bara jag och några till. Men förra helgen var alla på besök i staden igen och jag hann träffa alla en liten stund genom barhäng på Laidak och dans på Griessmühle. Vi satt ute på gården vid kanalen på morgonen och väntade på att solen skulle stiga upp. Men när klockan blev sju såg vi fortfarande ingen sol och gav upp. 
 
Sen har jag inte tagit fler märkvärdiga bilder på vad jag gjort och jag kommer inte ihåg så mycket mer heller. Förutom det jag skrivit så har jag sprungit runt i affärer med Oscar och försökt hitta sommarkläder, druckit kopiösa mängder istee(av oförklarlig anledning), sökt till folkhögskolor, haft drinkkväll, dansat, påbörjat Harry Potter-maraton och pysslat. Det känns som att dagarna de senaste veckorna har varit fyllda från morgon till kväll med aktiviteter och det är så roligt. Men förutom att hänga med alla jag tycker om äventyrat så jag har slutat läsa tyska och börjat jobba istället. Det känns så bra att jag kommer börja tjäna pengar igen och inte därmed inte behöver ta med studielån. YAY! 
 
Så det var två veckors sammanfattning, känn er inte skyldiga om ni inte orkade läsa allting. Nu är det fredag!
 
0 kommentarer