Sista mars.

Drack förmiddagsrödvin med Maja på Primitiv någon söndag innan Berghain.
 
Aprilvädret har anlänt någon dag för tidigt och det regnar och snöar till höger samtidigt som solen skiner till vänster. Extremt komplicerat. I helgen dansade vi på Berghain och igår låg och jag Hannes i soffan och tittade på American horror story lite för länge. Idag lärde jag mig saker jag redan kan på tyskan vilket krävde noll hjärnaktivitet/energi, så nu ska jag snart laga pannkakor till mig och Hannes och sedan söka jobb. Känner mig pigg och kreativ så efter jag har sökt jobb ska jag pyssla ihop ett pussel. Mest för tidsfördriv och för att jag inte har råd att köpa ett pussel/spel just nu men verkligen vill ha ett. 
 
0 kommentarer

Grunewald und Teufelsberg

 
Det har varit varmt och vårigt flera dagar under veckan och här om dagen åkte jag och Hannes med S-bahn ut till Grunewald. Vi promenerade rakt ut i skogen, klättrade upp för Teufelsberg och tittade på en övergiven övervakningsstation som byggdes under andra världskriget och senare användes av USA under kalla kriget. När jag kände om grinddörren var öppen fick jag en liten uppläxning av den tyska mannen som satt utanför lutandes mot ett träd, så vi fick inte chansen att gå in. 
 
Upptäckte hur mycket jag saknat skog och vatten när vi gick över knastrande kvistar i den annars tysta skogen. Vi promenerade runt i två timmar, åt matsäck på en stock med utsikt över vattnet och på vägen hem gick vi förbi en lekplats med gungor och lekställningar, därav den upp- och nedvända Hannes på bild 1. Det var en perfekt vardagsutflykt. 
0 kommentarer

Frys inte lilla vän

 
Hej från livsnjutaren x13 i Berlin. Tidigt imorse skrev jag in mig i Tyskland, än en gång, och är därmed inte illegal invandrare. Skyndade därifrån vidare till tyskan och övade på genitik och passiva satser. På rasten skyndade alla ut för att kolla på solförmörkelsen. Konstaterade att vi nog är för söderut för det såg mest ut som samma gamla vanliga sol som lyste lite svagare. Som att någon skulle lagt på ett lättsamt instagramfilter. 
 
Efter skolan köpte jag jordgubbar från turkiska marknaden och varsin öl till mig och Hannes och vi satte oss i Victoriapark och dejtade. Tittade på hundar som jagade bollar, barn som hade svårt att stå på sina skakiga små ben och personer som jonglerade iklädda haremsbyxor och utan skor. Även fast jag inte gjort någonting under veckan är fredagar alltid bäst. 
 
0 kommentarer