Intro

När jag stod och sminkade mig i onsdags skrev mamma till mig att jag fått brev. Jag satte ner min mascara, trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen och hade för en stund svårt att andas ordentligt. Det var ju nu hösten skulle bestämmas. Du har blivit antagen, skrev mamma, du ska svara ja eller nej inom 10 dagar. Är det på riktigt? Hannes, mamma skrev att jag kom in.
 
 
Jag var alltså i Sverige över tre dagar för intervju på Grimslövs folkhögskola till deras kurs Konsthantverk och design. Väl där gick intervjun jättebra och i det överraskande arbetsprovet kändes det som att jag lyckades skapa det bästa jag kunde på 30 minuter oförberedd. Jag fick se hela skolan och internatet, saker som detta års elever har skapat och jag blev helt lyrisk över hur bra skolan verkar. Allting är så proffsigt, det finns så mycket material och så många olika arbetssalar och arbetsställen. Man får skapa inom väldigt många ämnen som måleri, metall, glas, tryck, fotografi, trä, digitalt, slöjd, väv och får alltså jobba med design, konst, konsthantverk och industridesign. I kursen ingår även praktik och en hel del studiebesök och utställningar. OCH DÄR SKA JAG FÅ LÄSA OCH BO I ETT ÅR. 
 
I augusti lämnar jag Berlindrömmen efter två år här, för att gå vidare till en ny dröm. Ta ett faktiskt steg mot någonting riktigt, mot någonting jag kanske kan jobba inom senare. Det känns helt fantastiskt och jag vill ingenting annat. Jag kommer lära mig så mycket, utvecklas och få skapa varje dag. Jag kommer gråta oavbrutet när jag lämnar Berlin, kommer inte kunna andas när jag hoppar på flygplanet och åker från allt fantastiskt, men jag lämnar för att göra någonting jag vill mest av allting, och det kommer göra det lättare.
 
Just nu känns mitt liv som The xx låt intro. Hur ofta känns livet så?
0 kommentarer

29. Maj

Sedan jag skrev här senast har jag lyckats planera mitt liv mot någon riktning. Wow bara över den tanken. Jag tänkte dra för er genom mobilbilder lite om vad som hänt senaste tiden/vad jag kommer ihåg.
 
 
Vi gjorde tacos en söndag som vi inte spenderade dansandes på Berghain. Tidigare hade jag gått i Mauer Park med Hannes, Marcel och Oscar och köpte en cykel(!!!). Har från och med denna söndag cyklat varje dag. Sedan drack vi cappuccino med soyamjölk på någon café på Kastanienallee innan alla åka hem till sitt.
 
En onsdag för inte så länge sedan fyllde Ebba 20 år och Siri skulle fylla år strax, så det firades med öldrickande, ölkubb och ballonger i Hasenheide. Tillslut var vi massor av människor och när solen hade gått ner fortsatte födelsedagsfirandet i deras lägenhet där vi trängdes i Siris rum och tårta som någon tagit med sig. 
 
En fredag kom jag hem efter jobbet och möttes av lukten av något som endast kunde vara god mat. Hannes hade marinerat massor av grönsaker och tofu och gjorde världens bästa middag med grillade grönsaker, tofu, tzatziki, sallad och öl som inte var Sternburg. Det var SÅ gott och världens finaste att han la ner sin fredagseftermiddag på det.
 
I lördags var det ju Eurovision Song Contest och Hannes smsade mig på jobbet och skrev: om du köper snacks kollar jag ESC med dig. Inte ens jag kollar på ESC utan snacks, så gick och köpte chips, läsk och ingredienser till chokladbollar. Hann precis hem och duka upp för att se öppningsnumret. Nu råkar det ju vara så att ungefär alla bidrag är sämst så inte ens min vilja att hålla kvar på traditionen kan få mig att fokusera nog för att se allting. Efter halva tävlingen cyklade Hannes iväg för fest på Berghain medan jag stannade hemma och tonade håret, packade min resväska och lyssnade på ESC i bakgrunden. Eftersom jag skulle vakna tidigt dagen efter hann jag aldrig se när Måns vann. Men läste det dagen efter på aftonbladet och blev lite för glad?
 
På söndagen steg jag upp innan man bör stiga upp eftersom jag hade ett flyg till Köpenhamn att hinna till. Jag åkte nämligen till Sverige för tre dagar för att söka till Grimslöv folkhögskola. Mer om det imorgon.
 
 
Tisdagkväll var jag tillbaka i Berlin och igår mötte jag upp Oscar för dagsutflykt. Vi bestämde oss för att cykla till Sovjetiska monumentet där vi inte varit än och wow det var så stort och pampigt? Detta ryms undergömt mitt i Treptower Park vilket man aldrig skulle gissa? Det var coolt och jag är glad att vi tog den lilla cykelturen dit. Efteråt cyklade vi hem till Oscar där vi drack kaffe och pratade om allting vi inte hinner prata om annars pga jag jobbar mest hela tiden.
 
 
Jag har förutom detta dansat några timmar på Berghain, tagit väldsmysigaste promenaden med Hannes i Schöneberg, pysslat, jobbat tusen timmar, gått på loppis, druckit öl och typ chillat? Maj har bara flugit förbi, precis som april gjorde. Känns som att jag alltid gör någonting men vet inte ens vad jag gör. Har det bäst. Är kär. Trivs. 
 
0 kommentarer

May the Force be with you

 
Efter en arbetsvecka på restaurangen har jag varit ledig idag. Efter att ha tagit mitt allra första riktiga bad i vårt badkar imorse åkte jag och Hannes till Prenzlauer Berg. Trodde aldrig att jag skulle säga det, men det kändes skönt att åka upp dit och få lite miljöomväxling från Kreuzberg och Friedrichshain. Vi tycks ha gått runt med någon slags klyschig aura runt oss hela dagen och har fikat på Kastanienallee, gått i småbutiker för att hitta någon ny grej(pga min till- och frånkommande obsession att få köpa en ny sak) och suttit i en park i gräset och ätit veganglass. Det har varit en sån där typisk fantastisk dag som får en att känna livet i sig, som Madicken säger (omg så romantiskt måste sluta). 
 
Förra veckan var det ju valborg och första maj. Jag behövde såklart jobba första maj så missade folkfesten i Kreuzberg på dagen och hängde istället med Hannes och våra nyfunna australienska vänner efteråt och lyckades avsluta första maj peppigt. Kan inte förstå att det är maj redan. I veckan kommer det vara sommarvärme i Berlin. Vill inte ens tänka tanken att jag möjligtvis flyttar från allt detta om bara några månader.
 
0 kommentarer