November

Från sommaren. 
 
Det har blivit vintermånad. Alla mina projekt börjar dra ihop sig till en halvfärdig stressad massa som jag försöker hålla reda på och åtskilja för att inte paralyseras i skapandet. Jag har skrivit listor där jag kan stryka varje steg jag gör, för att se och känna att det alltid rör sig framåt. Det börjar släppa, ångesten efter höstlovet som blockade inspirationen och lusten. Nu ser jag fram emot att se mitt blocktryck växa fram på tyget, se min sista träskulptur bli färdig och svetsa ihop min fruktbehållare. Och göra/påbörja alla andra uppgifter som hänger i lösa trådar runtom. 
 
Det har varit höstlov, jag flög till Berlin. Kramade om väldigt saknade vänner, Hannes och min syster Ingela, drack öl i Tempelhof, åt falafel och dansade på Berghain som om jag aldrig hade flyttat. Det var en fantastisk helg och det kändes precis som förut, men veckan som följde blev jag förvånandsvärt mycket sjuk och spenderade mest min tid i sängen och tittade på film. Det kändes jättesorgligt att jag var så bunden inomhus från äventyr, men Berlin finns alltid kvar och det blir fler resor. 
 
Idag har vi haft en ytbehandligsdag och har gått igenom allting från hur man blandar egen färg från pigment och ägg till lackning. Färdigblandade färger känns så tråkigt nu när vi fått lära oss att genom blandning av pigment och bindemedel göra egen färg. Det är så spännande att se hur mycket speciellt trä förändras och förbättras genom att applicera vaxer, oljor, pigment eller lack. Har inspirerats så mycket och ser fram emot att få experimentera med detta.
 
0 kommentarer